vegan šuhajdy
Najlepšie šuhajdy na svete robí moja krstná Vierka. Nielen na Vianoce, ale aj na všetky sviatky v roku a iné sviatočné príležitosti. Recept na tie originál vo veggie verzii so salkom som si sem pred rokmi uložila a spísala do príspevku šuhajdy krstnej Vierky keby ste si chceli pozrieť a porovnať originál s vegan verziou. Do tej som sa totiž tento rok pustila. A vôbec neľutujem, je skvelá!!!
Zveganizovala som niekoľko našich obľúbených sladkých receptov. Niekedy to bolo totálne fiasko, lebo okrem vegan verzie musí byť jedlo v mojom prípade aj bezlepkové. Čiže nie vždy všetky sladké dobroty vychádzajú podľa mojich predstáv. Ale tieto čokoládové bonbóniky s malým prekvapením uprostred sú skvelým dôkazom, že to ide aj bez živočíšnych zložiek.
Ponúkam vám vegan verziu najlepších šuhájd na svete, aké som za svojich 41 rokov jedla! A to je čo povedať :)
- 1 cera ,
- 200 g čokolády na varenie (čo najviac percentná, vegan, skvelá je čokoláda z Lidlu).
- 1 husté kokosové mlieko 400 ml (Lidl zelené) - použijeme len smotanu, t.z. hustú časť z mlieka,
- kúsok asi 0,5 cm plátok cery (z tej, ktorá ide do čokolády),
- 4 - 6 PL javorového sirupu,
- 1 - 2 hrste posekané orechy/ hrozienka/ kand. ovocie/ sušené ovocie - toto je voliteľná položka. Ja osobne dávam mix hrozienka alebo brusnice a orechy alebo len orechy,
- V prípade, že chceme mať plnku hnedú, pridáme 2 PL kakaa. Ja ho vynechávam, aby boli šuhajdy dvojfarebné.
Komentáre
Zverejnenie komentára