slané vegan "smotanové" keksíky

Milí moji! Vianoce sú za nami, Silvester pred nami, zima pokračuje. Dúfam, že ste mali pekné sviatky. Čo vám tieto Vianoce dali?


Každý rok sa utvrdzujem, že jedlom treba šetriť. Nie si nedopriať, to nie, ale neprejedať sa. Neplytvať. Nekupovať navyše, veď čo keby... Určite to keby neznamená, že keď nebude, pomrieme hladom. Skôr mám pocit a to aj napriek tomu, že poľavujem v nakupovaní, varení a pečení, že stále nestíhame všetko pojesť. Sme dokonalý prototyp málojedov.

Ale dnes sa u nás pieklo. Okrem chlebíka aj tieto slané vegan "smotanové" keksíky s orechami. Inak tie upečené orechy na nich chutia v kombinácii so slaným cestom famózne. Veď čo vám budem hovoriť. Poďme na to. 



Tu je RECEPT

  • 250 g rastlinného tuku na pečenie,
  • 2x creme vega od @droetker_sk
  • 1/4 ČL kurkumy,
  •  štipku medzi prsty mletého čierneho korenia,
  • 1 ČL soli,
  • 500 g múky (použila som bzl Schär mix B, alebo môžete klasickú hladkú),
  • 1 PDP.

Ďalej budeme potrebovať
  • vodu v rozprašovači,
  • mix kvalitných orechov od @infinuty konopné, seyamové semienka, celá rasca, ...

POSTUP

Najprv si v miske zmiešame tuk s créme vega, koreninami a soľou. Následne pridáme múku rozmiešanú s pdp. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré dáme zachladiť do chladničky min. na 2 hod. Kľudne aj na pol dňa či noc. 
Pred pečením cesto vyberieme a prekrojíme na 4 ks. Každý postupne vyvaľkáme na cca 5 mm a vykrojené keksíky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Keď je plech zaplnený, keksíky postriekame vodou z rozprašovača a jemným tlakom do každého prilepíme orech, alebo ho posypeme sezamom, drvenými konopnými semienkami, príp. celou rascou. 
Pečieme na 170°C cca 15 min. Hotovo. Výsledkom sú 3-4 plechy keksíkov. 
Nech vám chutia moji milí!

Komentáre

Obľúbené príspevky