vegan Likér
3 - 2 - 1 - štaaaart!!! Už to aj u nás vypuklo. A tento rok začínam rovno s alkoholom! To sa mi veru ešte nestalo...
Prvýkrát #vegan karamelový likér s perníkovým korením 🥂 tak neviem či na zdravie (na moje asi nie, na alkohol mám alergiu 🙈), ale aspoň zostane viac ostatným 😉.RECEPT
🎄1x 400 ml husté vysoko % kokosové mlieko v plechovke napr. zelené z @lidlsk za občasného miešania na slabom plameni vriace mlieko zredukujeme, trvá to asi 10min.,
🎄 10 PL kryštálového cukru upálime na karamel, pozor, aby nezhorkol a neprihorel a ešte tekutý ho prelejeme do horúceho kokosového mlieka, trošku to prská a karamel sa v mlieku zráža, takže ho zase za občasného miešania v mlieku rozpustíme,
🎄1 Zlatý klas, 1 vanilkový cukor (alebo pravý vanilkový struk) rozmiešame v 1/2 litri studenej vody a vlejeme do karamelového kokosového mlieka (až po rozpustení karamelu). Uvaríme puding.
🎄300 - 400 ml (+/-) hnedého alkoholu (použila som 38% rum Republica exclusive Božkov) nalejeme do už vychladnutého pudingu,
🎄1 ČL perníkového korenia pridame do likéru, a všetky suroviny ponorným mixérom rozmixujeme do hladkej a konzistentnej hmoty,
🎄 Naporcujeme do vydenzinfikovaných fliaš a odložíme do chladu.
🎄 Vychladený a aspoň 24 hod. odstáty chutí lepšie. Pred použitím nezabudnite obsah dobre pretrepať 😉
🎄 Na zdravie!
🎄1x 400 ml husté vysoko % kokosové mlieko v plechovke napr. zelené z @lidlsk za občasného miešania na slabom plameni vriace mlieko zredukujeme, trvá to asi 10min.,
🎄 10 PL kryštálového cukru upálime na karamel, pozor, aby nezhorkol a neprihorel a ešte tekutý ho prelejeme do horúceho kokosového mlieka, trošku to prská a karamel sa v mlieku zráža, takže ho zase za občasného miešania v mlieku rozpustíme,
🎄1 Zlatý klas, 1 vanilkový cukor (alebo pravý vanilkový struk) rozmiešame v 1/2 litri studenej vody a vlejeme do karamelového kokosového mlieka (až po rozpustení karamelu). Uvaríme puding.
🎄300 - 400 ml (+/-) hnedého alkoholu (použila som 38% rum Republica exclusive Božkov) nalejeme do už vychladnutého pudingu,
🎄1 ČL perníkového korenia pridame do likéru, a všetky suroviny ponorným mixérom rozmixujeme do hladkej a konzistentnej hmoty,
🎄 Naporcujeme do vydenzinfikovaných fliaš a odložíme do chladu.
🎄 Vychladený a aspoň 24 hod. odstáty chutí lepšie. Pred použitím nezabudnite obsah dobre pretrepať 😉
🎄 Na zdravie!
Komentáre
Zverejnenie komentára