CVIKLOVÉ PALACINKY

Krásny deň priatelia! Čo dnes podávate na obed? A čo porábate? Nedeľa - nenedeľa, my podojedáme zvyšky. Lebo jedlo sa nesmie vyhodiť. Ako je to u Vás? Varí sa denne čerstvé, alebo Vám dobre padne jedlo predchádzajuceho dňa?



Vonku sa zatiahlo, u nás prší... A nám sa nič nechce... Sedíme okolo stola, debatujeme... a o program sa nám stará naše malé vymýšladlo... Práve má zábavku napiť sa čaju z fľašky a vypľuť ho na zem...  S našou deviatačkou riešime školu, známkovanie a hodnotenie žiakov v čase korony... Zvláštne časy... Nezažili ich minimálne 2 generácie našich predkov... Mnohí z nich to mali samozrejme omnoho ťažšie: vojna, hlad, mor, epidemie, horšia hygiena, nižšia zdravotná starostlivosť, atď. V podstate sa nemáme na čo sťažovať...
A keď už budete strácať fantáziu čo uvariť z minimálnych zásob, dám Vám jeden tip - pripravte si klasické palacinkové cesto bez cukru a postrúhajte doň uvarenú cviklu. Vzniknú takéto krásne farebné palacinky s úplne novým rozmerom. Naplňte ich naslano, ako tortilly. U nás sa podávali plnené varenou šošovicou so zeleninou, klíčkami a tzaziky.
Urobme si jednoducho krajšie dni, aj keď je to niekedy naozaj náročné.

Cviklová palacinka s kokosovým mliekom bez lepku, laktózy, kazeínu. Skvelo chutí len tak, Úplne bez ničoho. Mierne sladká z mladej cvikle, krásne voňavá z kokosového mlieka.

RECEPT NA CESTO 
- 1 mladá čerstvá najemno postrúhaná cvikla, 
- 2 vajíčka, 
- 400 ml plechovka kokosového mlieka, 
- štipka soli, 
- 2-3 dl vody, 
- múka Schär mix B podľa potreby. 

Ťažko povedať, aké množstvo. Bezlepková múka saje tekutinu, takže počas pečenia palaciniek budete musieť cesto viackrát riediť. Stále by malo byť redšie.
Suroviny rozmixujeme mixérom a pečieme na rozohriatej a olejom potretej panvici.  

Komentáre

Obľúbené príspevky