BRUSCHETTA

Máte ju radi? Toto úžasne ľahké letné a variabilné jedlo vzniklo v 15. st. v Taliansku a podávalo sa na raňajky alebo ako predjedlo. Aj v našom 21. storočí určite poteší každého aj toho náročnejšieho jedáka. Ja vám dám ďalší tip, kde vôbec nemusíte klíčkami/ výhonkami šetriť. Dnes som použila výhonky brokolice a fialového kalerábu. Čo budete pre 4 hladošov potrebovať?



SUROVINY NA RECEPT S POSTUPOM

🌱
1 cibuľu nadrobno pokrájať (červenú),
🌱
2 strúčiky cesnaku nasekať,
🌱
bylinky/ výhonky (bazalka, pažítka, portulaka, výhonky),
🌱
4 paradajky najlepšie ošúpané nadrobno nakrájať,
🌱
1PL olivového oleja,
🌱
opečený chlebík, bagetky (hrianky),
🌱
soliť až priamo na chlebíku, aby nám paradajky nepustili veľa šťavy,
🌱
korenie, balsamico, čerstvá uhorka, olivy, kapary,... (voliteľné).

Podávame s hriankami. Veľmi jednoduché, čo poviete?
Dobrú chuť a na zdravie priatelia!

Komentáre

Obľúbené príspevky