BRUSCHETTA
Máte ju radi? Toto úžasne ľahké letné a variabilné jedlo vzniklo v 15. st. v Taliansku a podávalo sa na raňajky alebo ako predjedlo. Aj v našom 21. storočí určite poteší každého aj toho náročnejšieho jedáka. Ja vám dám ďalší tip, kde vôbec nemusíte klíčkami/ výhonkami šetriť. Dnes som použila výhonky brokolice a fialového kalerábu. Čo budete pre 4 hladošov potrebovať?
SUROVINY NA RECEPT S POSTUPOM
1 cibuľu nadrobno pokrájať (červenú),
2 strúčiky cesnaku nasekať,
bylinky/ výhonky (bazalka, pažítka, portulaka, výhonky),
4 paradajky najlepšie ošúpané nadrobno nakrájať,
1PL olivového oleja,
opečený chlebík, bagetky (hrianky),
soliť až priamo na chlebíku, aby nám paradajky nepustili veľa šťavy,
korenie, balsamico, čerstvá uhorka, olivy, kapary,... (voliteľné).
Podávame s hriankami. Veľmi jednoduché, čo poviete?
Dobrú chuť a na zdravie priatelia!
Komentáre
Zverejnenie komentára