Vegan hubový perkelt/paprikáš

Ahojte kamoši, mám pre vás recept na HUBOVÝ PERKELT/ PAPRIKÁŠ. Prekvapil ma váš hromadný záujem na IG, koľkí ste ho po zverejnenej storke pýtali... 


Tak si píšte

- na oleji do sklovita orestujeme 2 stredne veľké cibule pokrájané na kocky, 
- pridáme cca 3/4 kg očistených čerstvých húb (použila som šampiňóny, skvelá je aj hliva),
- za občasného miešania restujeme,
- hrniec počas celého varenia nezakrývame. Huby najprv pustia šťavu, 
- potom ich osolíme 1 ČL soli, okoreníme podľa chuti mletým čiernym korením a zase restujeme a miešame, pokým sa šťava z húb nevyparia huby sa začnú aj s cibuľkou opekať dozlatista,
- necháme ich takto poopekať, 
- pridáme 1 PL mletej červenej papriky, premiešame, 
- hneď podlejeme 1 dl vody
- pridáme 1 rastlinnú smotanu Apro (používam sójovú) a privedieme k varu, 
- medzitým si v 1 dl vody rozmiešame 1 PL kopcom zemiakového škrobu, vlejeme ho do perkeltu, necháme prevrieť asi 1 min. a odstavíme,
- dochutíme 1 PL octu alebo citrónovou šťavou

Podávame s cestovinami, haluškami, knedľou. Môžeme posypať pažítkou alebo microgreens. DOBRÚ CHUŤ!

Komentáre

Obľúbené príspevky