Zdravý snack bez výčitiek svedomia
BEZ VÝČITIEK SVEDOMIA vám moji milí dávam TIP na tento náš zdravý snack. So sestrou sme si ho robievali ešte v čase našej puberty. Ak vás pochytia chúťky na zobkanie pri telke, nič lepšie a zdravšie ako nasucho opečené semienka slnečnice zakvapnuté tamari omáčkou nepoznám. Okrem toho sú skvelým doplnkom a oživením každého jedla. Nielenže sú vegánske, ale sú bez štipky múky, soli, cukru, glutamanov a akýchkoľvek iných E-čok. A hlavne, sú ZDRAVÉ.
POSTUP
Na ich výrobu potrebujeme len dve suroviny - suché slnečnicové semienka a kvalitnú sójovku. Semienka pomaly opečieme na suchej rozohriatej panvici, premiešavame aby neprihoreli, o chvíľku začnú jemne šušťať a praskotať. Keď sú jemne opečené, preložíme ich z rozohriatej platne a ešte v panvici na ne kvapneme cca 1-2 PL sójovky, podľa množstva semienok. Rýchlo miešame, sójovka začne peniť a my sa v nej snažíme všetky semienka obaliť. Necháme ich vychladnúť na teplej panvici a môžeme konzumovať. Hotovo, pár minút roboty. Semienka by mali zostať suché a ak tak nie je, dali sme veľa sójovky. Znova ich jemne prehrejeme. Podávame aj ako posýpku polievok či iných jedál. Keď nám semienka zostanú, nezatvárame ich, neprekrývame, max. papierovým obrúskom, inak by navlhli.
Dobrý tip na sviatočné zobkanie, čo poviete? Netreba kupovať drahé a nie veľmi zdravé chipsy.
Komentáre
Zverejnenie komentára