VEGAN CRÈME BRULÉE

CRÈME BRULÉE MILUJEM.  VO VEGAN VERZII JE TO MÔJ SPLNENÝ SEN. Tak dlho som po ňom túžila...          Po vlastnom v bezmliečnej verzii s karamelovou škrupinkou. PRÁSK!!! Prelomiť ju lyžičkou a nabrať lahodný smotanový krém. Krémovy "KRÉM BRULÉE" vo vegan prevedení sa stal skutočnosťou. Potrebujete vlastniť flambovací horáčik, ktorý premení cukor na karamel priamo v servírovacej miske. Ostatné už zvládnete sami. 



Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 400 ml plnotučného/ smotanového kokosového mlieka v plechovke (Lidl zelené),
- 1 Zlatý klas alebo vanilkový puding (bez lepku)
- 3 PL javorového sirupu/agáve,
- vanilkový struk (nepovinné), 
- štipku kurkumy (kvôli farbe),
- kryštálový (trstinový) cukor na karamelovú škrupinku.

Z uvedených surovín si uvaríme krém/puding. Prelejeme ho do servírovacích misiek a povrch uhladíme lyžičkou. Na každú porciu nasypeme kryštálový cukor, ktorý flambovacou pištoľou skaramelizujeme. Krém podávame dobre vychladený. Najlepšie je misky šupnúť na chvíľu do mrazničky.

Nech vám chutí!!!

Komentáre

Obľúbené príspevky