Zakladám výzvu pod názvom #veganjedlojevyzva a prikladám recept
Milí priatelia, blogeri, foodblogeri, neblogeri! Zakladám výzvu pod názvom #veganjedlojevyzva. Cieľom tejto výzvy je zverejniť čo najviac osvedčených receptov, ktoré pripravujete radi a často vy sami doma. Podmienka je, že musia byť čisto rastlinné. Potešia aj vegan tradičné jedlá svetovej kuchyne. Ukážeme svetu a bežne sa stravujúcej verejnosti, ako sa dá krásne a chutne žiť a fungovať na zdravých dobrotách, ktoré sú z pôvodných surovín. Ak bude jedlo aj bezlepkové, má veľké plus.
Podmienky výzvy:
1. Na svojich sociálnych sieťach zverejni svoj obľúbený overený recept aj s fotografiou
2. Označ ho #veganjedlojevyzva
3. Nominuj troch ľudí, o ktorých vieš, že by sa do výzvy mohli/chceli zapojiť.
4. Zároveň zdieľaj podmienky výzvy.
Poteší ma, ak zazdieľaš túto výzvu aj vo svojom storíčku.
Ja som nominovala 4 foodblogerov.
Teším sa na všetky vaše rcp!!!
Nech sa páči, tu je môj RCP:
💚FIT ENERGY 💚VEGAN banánový chlebík💚
Rúru si vyhrejeme na 220°C. Formu na chlebík vystelieme papierom na pečenie.
Suroviny
- 3 zrelé (prezreté) banány popučíme,
- primiešame 125 ml oleja,
- 1 PL psyllia,
- 1 PL chia,
- 1 PL drvených konopných semienok,
- 2 PL ovsených vločiek a necháme 5 min. odstáť,
- primiešame 150 ml cukru,
- 1 van. cukor,
- 1 ČL škorice,
- 2 PL bazového sirupu, -
400 ml kukuričnej múky,
- 1 Zlatý klas,
- 1 pdp, štipku soli a
- 150 ml čiernych ríbezlí.
Postup
1. suroviny primiešavame v poradí, v akom sú napísané.
2. pre crumble efekt môžeme zvrchu posypať ďalšími ríbezľami a posypať vločkami.
3. cesto rýchlo premiestnime do formy a hneď dáme do rúry. Múka nesmie prevlhnúť, inak sa nezdvihne a koláč zostane vlhký.
4. Pečieme 20 min. na 220°C na rýchlovzdušnom režime, následne teplotu znížime na 180 °C a pečieme ďalších 45-55 min. vrchný a spodný ohrev. Podľa potreby prekryjeme koláč ďalším papierom, aby nezhorel. Ak je upečený, cesto sa nelepí na špáradlo.
5. Ako alternatíva kukuričnej múky, ktorá má špecifickú chuť, je múka z pomletých ovsených vločiek v rovnakom množstve. Používam bezlepkové. 🌱 Konopné semienka je možné nahradiť mletými orechmi, či makom.
6. Banány som v miske popučila pučidlom na zemiaky a tým aj primiešala ostatné suroviny, mixér netreba.
Chlebík je prudko jedlý. Smelo do jeho prípravy priatelia. Múku môžete použiť podľa vlastného gusta.
Držím palce.
Vierka
Komentáre
Zverejnenie komentára