Klíčková morca-della

Niektoré naozaj skvelé recepty sa žiaľ do knihy KLÍČKOVANIE nevošli. Preto ich prezentujem ako BONUSOVÉ a ponúkam všetkým na skúšku. Takto sami zistíte, či sa  oplatí mať  knihu vo svojej knižnici.


Toto (predovšetkým letné) jedlo milujeme všetci, vrátane detí. V letnej sezóne doň používam čerstvú zeleninu. Tej vôni a chuti sa naozaj nič nevyrovná. Nie je však podmienka, aby bolo na stole iba v lete. Ak máte chuť, skočte do supermarketu a cuketu a paradajky si jednoducho kúpte. Ale nezabudni si dovtedy naklíčiť sóju. Bude jej to trvať približne 3 - 4 dni. Ako alternatíva sa môžu použiť aj klíčky šošovice, tým stačí zväčša na klíčenie o 1 deň menej ako sóji.


🌱RECEPT s postupom:

Na 2 PL oleja orestujeme 4 pokrájané strúčiky cesnaku a 1 ČL celej rasce, pridáme šálku naklíčenej sóje (alternatíva sú klíčky šošovice, alebo slnečnice, ale sója je úplne TOP), 1 na kocky pokrájanú stredne veľkú mladú domácu cuketu aj s mäkkým jadrovníkom a šupkou (alebo 2 kupované), 1 konzervu lúpaných paradajok (alebo šálku čerstvých ošúpaných mäsitých), 2 PL korenia špagety Vitana , 1 ČL soli, 1-2 ČL trstinového cukru, 3 PL kečupu pikant, chilli podľa chuti. 

Konzervu z paradajok vylejeme asi 1 dl vody a vlejeme do omáčky. Dusíme 20 min. Ak zelenina pustí viac vody, môžeme ju dusiť odkrytú. Po uvarení podávame s cestovinami a na tanieri posypeme kaparami.


🌱môj TIP: ak máte radi kukuričku, pridajte ju do omáčky.

🌱môj TIP 2: cukety na vás útočia z každej strany? Uvarte kotol omáčky, naložte do zavaracích pohárov a 20 min. zasterilizujte. V zime vás určite poteší zdravý domáci polotovar 🌱💚🌱

Dobrú chuť! Určite mi urobia radosť vaše recenzie na domácu morca-delku 💚

Komentáre

Obľúbené príspevky