ROZHOVOR pre Ženuškáreň a klíčkové subji (čítaj sabdží)

Začiatkom leta 2020 ma oslovila šéfredaktorka časopisu Ženuškáreň. Rozprávali sme sa hlavne na tému klíčky a klíčkovanie. A celkom fajn sme si pokecali :)


V plnom znení si článok môžete prečítať tu:

Rozhovor pre Ženuškáreň.

V rozhovore sa dozviete aj čo to o mne a mojom vzťahu ku klíčkom a klíčkovaniu. V tomto čase vznikol ďalší bonusový recept, ktorý som pre čitateľov pripravila. Radím ho do kategórie 30 minútové recepty. Tieto s obľubou pripravujem v čase tiesne a v krízových situáciách. No proste, aj superžena sa musí niekedy vynájsť. A presne takéto je klíčkové subji. Skvelé, chutné a na stole raz - dva.



CUKETOVÉ SABJI S KLÍČKAMI 

Čo budeme potrebovať: 

2 PL oleja, 1 cibuľa, 1 ČL celej rasce, ½ ČL semienok čiernej horčice (ak nemáte, vynechajte, v žiadnom prípade nenahrádzajte bielymi horčičnými semienkami), 1 mäsitá farebná paprika, 2 stredne veľké cukety, 2 hrste klíčkov mungo fazuľky, 1 ČL mletej kurkumy, ¼ ČL mletého čierneho korenia, čili podľa chuti, ½ ČL granulovaného cesnaku, 1 ČL soli, 1 PL citrónovej šťavy. 

Ako budeme postupovať: 

Zeleninu nakrájame na menšie kúsky a postupne restujeme aj s koreninami na rozpálenej panvici/hrnci v poradí, v akom je napísaná. Na oleji orestujeme cibuľu s rascou a horčicou dosklovita, pridáme papriku, o 3 minúty cuketu. Restujeme do polomäkka, pridáme všetky zvyšné koreniny a klíčky. Necháme prejsť varom, ochutíme citrónovou šťavou a odstavíme. Sabji podávame s chlebovými plackami, ryžou, ako prílohu k indickým dhalom alebo curry (hustejšie omáčkové jedlá), alebo len tak s pečivom. 



Komentáre

Obľúbené príspevky