Zemiakovo - cibuľový šalát
Zemiakový šalát je skutočne slovenská klasika. Vždy sa mi spája so sviatočnejšími príležitosťami. Tento však bude úplne obyčajný. Najjednoduchšia verzia zemiakového šalátu bez majonézy, z 2 hlavných surovín - zemiakov a cibule.
Suroviny
15 ks menších zemiakov uvarených v šupke
1 veľká cibuľa - nakrájať nadrobno
1-2 ČL soľ
mleté čierne korenie, pažítka, žerucha
Nálev
0,5 l vody
šťava z 1 citrónu
2 PL umeoctu
1 PL kremžskej horčice
1 PL francúzskej horčice
Postup
Zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez koliesko, alebo nakrájame. Osolíme, okoreníme, zmiešame s cibuľkou, príp. pažítkou, žeruchou. Zalejeme nálevom, ktorý pripravíme zmiešaním uvedených surovín. Ja vodu na nálev nepreváram, používam vodu z vodovodu. Šalát sa nám nikdy nepokazil.
Komentáre
Zverejnenie komentára