Jablková štrúdľa bez cesta

Vždy som nechápavo vzhliadala k receptom na koláče bez cesta. Ale zase veď za skúšku človek nič nedá! Som tvor otvorený rôznym výzvam a presne takouto výzvou je skúška mojej schopnosti vytvoriť niečo konkrétne s vynechaním hlavnej suroviny, alebo aspoň druhej hlavnej... pre všetkých neveriacich Tomášov len dodávam, že skúšku som zvládla a zvládnu ju aj všetci ostatní, ktorí sa ju rozhodnú podstúpiť... :)




















Suroviny
Cesto = ryžový papier (zoženiete v Lidli v akcii ázijského týždňa, príp. v zdravej výžive)
Plnka
4 jablká (očistiť, 2 nastrúhať na hrubšom strúhadle a 2 pokrájať nadrobno)
4 PL cukru
šťavu z 1 citrónu (v prípade sladkých a prezretých jabĺk)
1/2 balenia Zlatého klasu
hrsť hrozienok
škorica
1 rozšľahané vajíčko na potretie
papier na pečenie potretý olejom
vanilkové šodó/ alebo druhá 1/2 Zlatého klasu pripravená podľa návodu na balení (s použitím 1/2 množstva surovín) - riedky puding

Postup
Všetky ingrediencie tvoriace plnku zmiešame dokopy. Nachystáme si nižšiu misku s vlažnou vodou, do ktorej budeme namáčať ryžový papier. Po 1 ks ryžového papiera namočíme vo vode do chvíle, kým nie je ohybný a dá sa s ním pracovať. Následne ho preložíme na utierku, naplníme 1 PL plnky, zložíme kraje k sebe a vytvoríme malý balíček. Zabalenou stranou položíme na plech vystlaný potretým papierom na pečenie. Malých "štrúdielok" vyrobíme z uvedeného množstva cca 20 ks. Následne ich potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rúre na 180 st. C dozlata, cca 30 min.  Podávame s vanilkovým šodó (Ikea, Tesco, alebo krémom zo Zlatého klasu).

Komentáre

Obľúbené príspevky