Raw nutella

Čokoládový krém, nutella, alebo akokoľvek si ho nazveme, môže byť aj celkom zdravý a výživný, keď si dáme trošku námahy a vyrobíme si ho doma z naozaj kvalitných prírodných surovín. Určite sa to oplatí a vaše telo Vám to raz vráti :) Postup je veľmi jednoduchý a výrobu zvládne aj malé dieťa.





















 Suroviny
3 dl (1 Š) lúpaných slnečnicových semienok
1,5 dl (1/2 Š) vody
1/2 Š prírodného sladidla - medu/ javorového sirupu/ agáve
1/2 Š kvalitného kakaa
štipka soli
1-2 kvapky jedlého esenciálneho oleja (pomaranč, grep,...)
- pomer kakaa a sladidla je orientačný - podľa chuti, niekto má rád sladšie, iný čokoládovejšie...

Postup
Slnečnicové semienka namáčame vo vode min. 2 hod. - 12 hod. (zväčšia objem, treba  dať do väčšej nádoby), potom prepláchneme, pridáme 1,5 dl čistej vody  a všetky ostatné suroviny a rozmixujeme dohladka. A je to. Hotovo.

Krém používame namiesto nutelly, džemu, aj ako samostatný dezert s ovocím, na palacinky, dolky, ako plnku do koláčov,... napr. aj takto: http://culinamea.blogspot.sk/2015/04/makove-muffinky.html

... a prečo by sme mali slnečnicu konzumovať?

Komentáre

Obľúbené príspevky