Fazuľovo-pšenová pomazánka

Strukoviny a obilniny (ako napr. fazuľu a pšeno) vždy varím vo väčšom množstve. Potom rozmýšľam, čo s tým... vznikajú také jedlá, že konzumenti nemajú ani "šajnu" čo jedia, pretože jedlo je vždy inak dochutené (potom ma zasypú otázkou: "Čo a z čoho to je?!". Inak to nebolo ani teraz, uvarila som po pol balíku z každej suroviny... a začína kúzlenie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Pri tejto príležitosti varenia fazule a pšena vznikli 3 jedlá:
 
Suroviny
1 Š uvarenej fazule (fazuľa, 1 ks bobkový list, kúsok morskej riasy - uvariť domäkka)
1/2 Š uvareného pšena (postup varenia pšena - viď nižšie)
3 PL oleja
trochu vody
soľ podľa chuti
1 červená cibuľa
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL kurkumy
cca 5 cm póru
chilli podľa chuti
veľa pažítky a žeruchy
 
 
 
Postup
Fazuľu uvaríme domäkka so surovinami uvedenými v zátvorke. Morskú riasu, ako som už písala v starších príspevkoch používame preto, aby sa nám prirodzene kyselinotvorná surovina (akákoľvek varená strukovina) stala zásadotvornou a organizmus ju vedel správne využiť.
Pšeno treba pred varením aspoň 2-3x spariť vriacou vodou. V praxi to znamená, že pšeno nasypeme do pevného a hustého sitka, dáme zovrieť plnú kanvicu vody a prelejeme ňou pšeno. Následne ho premiešame a postup zopakujeme 2-3x. Potom dáme pšeno variť do hrnca ako ryžu, zalejeme vodou asi 1 cm nad povrch pšena, pridáme štipku soli a varíme 15-20 min.
 
Uvarenú fazuľu, pšeno, olej, vodu, soľ a koreniny rozmixujeme. Pridáme posekanú cibuľku, pór, pažítku a žeruchu. Hotovo. Podávame s pečivom a čerstvou zeleninou.
 
 
 
PRAJEM ZDRAVÉ VARENIE A JEDENIE!
 

Komentáre

Obľúbené príspevky