Strúčková fazuľová polievka

Na Veľký piatok ma pochytila mánia navariť nazeleno. Keďže som sa nijako špeciáne tento rok netrápila nákupmi, v taške som mala 3 zelené suroviny a to mrazené fazuľové strúčky, špenát na halušky špenátové halušky s bryndzou a mladú jarnú cibuľku na dozdobenie. A bolo. Zeleno, jednoducho, ale hlavne pôstne.





















Suroviny
450 g mrazených fazuľových strúčkov
1 cibuľa - pokrájať nadrobno
4 zemiaky - pokrájať na kocky
1 ČL mletej červenej papriky
1 ČL celej rasce
1 bobkový list
1 bio bujón
mleté čierne korenie
1 ČL soli
olej 

Na dochutenie
šťava z 1/2 citrónu
1 PL sekaného kôpru (čerstvého, mrazeného)

Postup
Na oleji opečieme do sklovita cibuľku spolu s rascou a bobkovým listom, pridáme zemiaky, fazuľku, mletú červenú papriku, zalejeme vodou a pridáme všetky ostatné suroviny. Uvaríme domäkka. Nakoniec po odstavení dochutíme citrónovou šťavou (zdravšia alternatíva octu) a posekaným kôprom.

DOBRÚ CHUŤ!


Komentáre

Obľúbené príspevky