Krémová šošovicová polievka

Prekvapenie vo forme polievky. Jedáci príjemne zaskočení chuťou. Udivené pohľady a kopec chvály, chvály až slávy... pár jednoduchých surovín (až na to kokosové mlieko). Ale výsledok stál zato. Polievka na stupienku víťazov. Ovenčená, spokojná a pyšná (aj kuchárka...)


















Suroviny
20 dkg lúpanej červenej šošovice
1 dcl kokosového mlieka (kupované/domáce)
1 bio bujón
1 cibuľa - nakrájať
1 bobkový list
1/4 ČL mletého čierneho korenia
1/2 ČL kurkumy
chilli podľa chuti
olej

Postup
Na oleji speníme cibuľku, pridáme šošovicu, zalejeme vodou, osolíme, pridáme bujón, bobkový list, koreniny. Šošovicu uvaríme domäkka a potom z nej vylovíme bobkový list. Rozmixujeme ju ponorným mixérom dohladka, pridáme kokosové mlieko a vodu tak, aby nám vznikla krémová konzistencia. Necháme prevrieť, odstavíme a dochutíme.



Príloha - zelerové smažienky
zeler
kokosový olej bez príchute (alebo iný kvalitný olej)
soľ

Postup
Kúsok zeleru nakrájame podľa ľubovôle, napr. na slížiky a na troške kokosového oleja osmažíme.

Ozdoba
tekvicový olej
žerucha/ pažítka/ petržlenová vňať
nasucho opečené semienka slnečnice, alebo tekvicové semienka - namiesto zelerových smažienkov


Komentáre

Obľúbené príspevky