Ryžový chlieb
POTREBNÉ PRÍSADY
Na 1 bochník: 250 g celozrnnej ryžovej múky; 150 g zemiakového škrobu; 100 g
jemných ryžových otrúb; 400 ml vlažnej vody; 1 kocka droždia; 1 ČL trstinového
cukru; 1 ČL soli; 1 ČL jablčného octu; 2 PL oleja
POSTUP PRÍPRAVY
Kvások pripravíme z rozdrobeného droždia, ktoré vymiešame s trstinovým cukrom v
100 ml vlažnej vody. Zakryté necháme 10 minút kysnúť. Zmiešame ryžovú múku,
škrob, ryžové otruby a zmes osolíme. Pridáme kvások, ocot a 300 ml vlažnej vody
a dôkladne vymiesime. Cesto uložíme do vymastenej formy a na teplom mieste
necháme kysnúť ďalších 30 až 40 minút. Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 200
st. C asi 1 hodinu. Upečený chlieb vyberieme z formy a necháme vychladnúť na
mriežke.
Komentáre
Zverejnenie komentára