Polievka z tekvice hokaido

  Suroviny:
  • olej
  • 1-2 cibule
  • 1-2 cm čerstvého zázvoru
  • 1-2 tekvice hokaido (podľa veľkosti tekvice)
  • šľahačková smotana
Na dochutenie: soľ, korenie, chilli, bio bujón, solčanka, citrónová šťava....
















Postup: 

Na oleji opražíme cibuľku, postrúhaný zázvor, pridáme neošúpanú hokaido (tvrdá šupa sa vždy rýchlo rozvarí) nakrájanú na kocky, zbavenú semienok. Zalejeme vodou na úroveň tekvice. Osolíme, okoreníme, pridáme bio bujón. Varíme, kým tekvica nezmäkne. Následne ju ponorným mixérom vymixujeme do hladka, prilejeme smotanu, ochutnáme, dochutíme. Na záver necháme prejsť varom, pridáme citrónovú šťavu (ja som použila z 1,5 citróna. A plný hrniec výbornej a sýtej polievky je hotový. 
Navrch posypať nasucho opraženými slnečnicovými semienkami, môžeme pokvapkať tekvicovým olejom.

DOBRÚ CHUŤ!!!



Komentáre

Obľúbené príspevky