Zelerová omáčka
Ako to už býva, že cez vianočné sviatky chodíte po návštevách, po rodine, z domu do domu a akoby ste sa už čo i len pohľadom prejedli toho všetkého, čo sa pracne pred sviatkami nachystalo. Všade samá múka, cukor, krémy od výmyslu sveta a... človeku lepšie padne jedno jablko :). Čo už? Všetky sviatočné a sviatostné jedlá nám trčia von ušami a rozmýšľame, do čoho by sme sa v prípade hladu zahryzli... niečo ľahké, jednoduché a iné... dnešný obed :)
Zelerová omáčka, fašírky strukovinovo-pohánkové, pečené zemiaky, rukolový šalát |
Suroviny:
1 zeler (stredne veľký/veľký)
stopkový zeler 2-3 stopky (nemusí byť)
bio bujón
soľ
mleté čierne korenie
smotana šľahačková/ vegan verzia
Postup:
Zeler nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou na úroveň zeleru v hrnci, pridáme bujón, soľ, korenie a uvaríme domäkka. Zlejeme 1/2 vody a rozmixujeme. Prilejeme smotanu, a zliatou vodou si upravujeme omáčku na požadovanú hustotu. Nezahusťujeme pridaním múky, ani škrobu. Necháme prejsť varom, ochutnáme, dochutíme a hotovo. Rýchla a jednoduchá.
Komentáre
Zverejnenie komentára