Medovníčky bez lepku

Možnože, každý deň budú vraj Vianoce, ticho šepkajú ľudia po vonku, už sa nám pozlátok ligoce,
čo však ukrýva iba kamienok či sladkú salónku... 
Keď nie každý deň, tak aspoň každý rok. A ja tu sedím za pc, je 14.12.2014 a vyjedám z týchto výborných upečených medovníčkov. Len aby bolo čo zdobiť...


















Suroviny
100 g Mix Schär C
200 g Promix Uni
150 g práškového cukru
50 g rozpusteného masla
2 vajcia
2 PL medu
1 KL prdopeč z vánneho kameňa
1 PL perníkového korenia
na potretie 1 rozšľahané vajíčko


Postup
V jednej miske si zmiešame preosiate suché suroviy a v druhej mokré suroviny. Následne mokré vlejeme do suchých a rukou vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí a má tú správnu konzistenciu. Cesto dáme do mikroténového sáčku a bude min. 24 hod., ale môže aj 2 - 3 dni odpočívať v chladničke. Potom si ho rozdelíme na 4 časti, postupne ich vyvaľkáme a vykrajujeme. Pečieme na 150 st. C cca 25 min.  Čas pečenia zívisí od hrúbky medovníkov. Po upečení, ešte horúce natenko potrieme dobre rozšľahaným vajíčkom.



Komentáre

Obľúbené príspevky