Čína

Och, čo budem dnes variť??? Presne túto otázku som si položila... a nakoniec to dopadlo takto, no veď sa pozrite. Musím povedať, že som mala namočenú mungo a azuki fazuľku, obe dokopy a teraz viem, že to bola chyba, lebo mungo medzitým naklíčila a nechcelo sa mi hrať na Popolušku, tak som varom znehodnotila klíčky. Ale nabudúce to napravím. A bude to asi takto (menšia úprava receptu).

















Suroviny
1 - 2 PL oleja
1 cibuľa
450 g mrazenej zeleniny (China mix z Lidlu)
cca 1/2 Š namočenej fazuľky mungo aspoň 48 hod. - naklíči; viackrát denne vodu vymieňať
cca 1/2 Š namočenej fazuľky azuki
cca 3 dcl vody

A teraz dochucovadlá
1) 1 bobkový list
2) 1 klinček (kto ho nájde, bude mať šťasie)
3) 1/2 ČL rasce
4) 1/2 ČL čiernej horčice (viem, tá sa používa v indickej, alebo indočínskej kuchyni, ja ju dávam všade, lebo je super na trávenie...)
5) 1 ČL kurkumy
6) 2 ČL mletej červenej papriky
7) čierne korenie, chilli - podľa chuti
himalájska soľ
bio bujón

Na záver
2 PL tamari omáčky (sójovka bet lepku, dostať v zdravej výžive)
1 ČL medu
zahustiť kukuričným/ zemiakovým škrobom rozmiešaným v studenej vode cca 1-2 PL škrobu


Postup
Na olej hodíme koreniny 1 - 4. Keď začne rasca a horčica praskať, pridáme cibuľku, opražíme do sklovita a pridáme koreniny 5 - 7, premiešame a rýchlo, aby nám nezhoreli pridáme fazuľku azuki, ktorú podlejeme vodou a varíme s bujónom do zmäknutia. Potom pridáme mrazenú zeleninu. Zalejeme vodou na úroveň zeleniny, osolíme. Keď je zelenina uvarená do polomäkka, zmes zahustíme, dochutíme tamari omáčkou a medom, prípadne dosolíme, dokoreníme... úplne na záver pridáme naklíčdnú fazuľku mungo, prípadne ňou jedlo na tanieri posypeme.

Príloha: ryža, sklené rezance, šalát, napr., tento kapustový šalát, ktorý je na obrázku.

Komentáre

Obľúbené príspevky