Mrkvovo-jablkový šalát
Ďalšia spomienka na detstvo. Kedysi sa u nás doma veľmi často, hlavne v zimnom období takto strúhali kilá mrkvy. Maminka sa podujala na túto nie práve najzábavnejšiu, ale zato ušľachtilú činnosť, akou bolo stúhanie mrkvy, ktoré dodnes nemám v láske, kedže stále strúham ručne :( no a my, štyri deti sme potom vyjedali vitamínky. Ale šalátik v láske mám a vždy, keď prídem k našim domov je pre mňa/ nás z lásky nachystaný. A chcem aj svoje deti naučiť "dobrým zvykom" :) a zdravej strave, preto strúham mrkvu ostošesť.
4 mrkvy
2 jablká
šťava z jedného citróna
1/2 ČL kokosového oleja (akéhokoľvek)
1/2 ČL cejlónskej škorice
Na obmenu: strúhaný kokos, posekané orechy (rôzne), hrozienka, ...
Môžeme dosladiť medom, javorovým sirupom,...
Postup
Mrkvu nastrúhať najemno, jablká nahrubšie, poliať citrónovou šťavou, pridať olej, pomiešať. Ak sa nestihne spapať (čo nepredpokladám), odložiť do chladničky. Odstáty je NAJlepší.
Robievam tak isto,ale bez oleja.Ano vitaminy z mrkvy su rozpustne v tuku,vyskusam s tym olejom.Clovek sa uci cely zivot.
OdpovedaťOdstrániťÁno, ale počula som už aj názor, že mrkva obsahuje malé množstvo tuku :)
Odstrániť