Tempeh na spôsob pečienky
Z času na čas sa mi vynárajú naučené chute. Hlavne vtedy, keď sa všetci okolo mňa napchávajú klasickými jedlami. Alebo keď prechádzam okolo stánkov s cigánskou pečienkou, lokšami a podobnými jedlami, ktoré som v minulosti jedávala. Pachy z jedla (zámerne nepíšem vône, lebo čuch mám po vysadení mäsa veľmi citlivý a niekdajšie vône tak už nazvať nemôžem...) spôsobujú vrátenie zapamätaných chutí. Čo teraz? Riešenie sa vždy nájde! Dokonca v tomto prípade "náhrady", ak ich takto môžem nazvať sú chuťovo lepšie, zdravšie a voňavejšie. Napríklad tempeh na spôsob pečienky s bezlepkovými lokšami a dusenou červenou kapustou. Hotové hody!
Tempeh na spôsob pečienky, bezlepkové lokše a dusená červená kapusta |
Suroviny
olej
2 ks cibuľa
1 tempeh vysmážaný
1 ČL rasca celá
pár plátkov čerstvej chilli papriky
1/4 ČL mleté čierne korenie
1 ČL solčanka
1/2 ČL drvená rasca
1 ČL mletá červená paprika
1/2 ČL majoránky
5 strúčikov cesnaku
2 PL voda
soľ podľa chuti
Postup
Pokrájanú cibulu opražíme na oleji spolu s 1 ČL celej rasce, pridáme pokrajaný
tempeh, pár platkov čerstvej chilli, 1/4 ČL mleteho čierneho korenia, 1
ČL solčanky, 1/2 čL drvenej rasce, 1 ČL mletej červenej papriky, asi 2
PL vody, 1/2 čL majoránky a 5 pretlačených strúčikov cesnaku. Osolíme
podľa chuti.
Príloha
alebo chlieb, zemiaky, dusená kapusta, kyslá uhorka,....
Komentáre
Zverejnenie komentára