Bezlepkové zemiakové lokše

Tak som zase tu :) po dlhej dobe a s celkom fajn papanicou. No hotové hody. Povedzme, že aj tak sa dá, určite sa nájdu odporcovia... ale pozitívne reakcie potešia. Tak poďme na to!

zemiakové lokše bez lepku




















Suroviny
6 ks stredne veľké zemiaky uvarené v šupke a postrúhané
6 PL vrchovatých bezlepková múka (Jizerka)
1/2 ČL soľ
múka na vaľkanie



Postup
Všetky uvedené ingrediencie spracovávame vo vyššej miske ručne na homogénnu nelepivú hmotu, ktorú následne rozdelíme na cca 5-6 rovnakých dielov. Tie na pomúčenej doske vyvaľkáme natenko (pozor, aby sa nám lokeš neroztrhal). Keď nie sme dokonalí odborníci v oblasti vaľkania lokšov a chceme ich mať všetky krásne rovnaké, použijeme ako formičku malý dezertný tanier, ktorý nožíkom obrežeme a máme krásne dielo :). Z odrezkov zmiesime znovu cesto a ešte 1-2 lokše vykúzlime. Pečieme na suchej rozohriatej panvici z oboch strán. Po upečení môžeme lokše omastiť napr. rozpusteným maslom, my nemastíme.

Podávame napr. aj takto:

Lokše s dusenou červenou kapustou, tempehom na spôsob pečienky a kyslou uhorkou
Recept na tempeh nájdete tu: Tempeh na spôsob pečienky
No čo poviete, aj tak še dááá, že? Dajte vedieť, či sa Vám podarili. Prajem dobrú chuť!

Komentáre

Obľúbené príspevky