Žĺtkové rezy

Bezlepková verzia obľúbeného koláčika s minimom múky, a maximom orechov. Upečený z lásky pre mojich najdrahších. A oslava môže začať....


















Suroviny/ postup


Cesto
6 bielkov
200 g hnedého cukru
250 g masla/ Hery izbovej teploty/ rozpusteného
250 g mletých orechov
160 g múky Schär mix C - preposiatej
1 ČL prdopeč

Vyšľaháme bielka na tuhý sneh a zapracujeme všetky zvyšné suroviny v poradí, v akom sú napísané.
Cesto vylejeme a rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na 200 st. C cca 20 min.

Poleva
6 žĺtok
200 g práškového cukru (napriek tomu som použila hnedý kryštálový)
1 van. cukor
trochu prdopeču

Počas pečenia korpusu si vymixujeme žĺtky s ostatnými surovinami tak, aby hmota zbelela a bola našľahaná. Po upečení koláč ešte horúci potrieme polevou. Rúru vypneme a koláč do nej vložíme, aby sa nám z polevy zostala "škrupinka", Teplom odstránime možnú nákazu z vajíčok.


Komentáre

Obľúbené príspevky