Mliečna ryža
Už dávno ma omrzelo kupovať tie umelé napodobeniny niečoho, čo sa volá Milch Reis a podobne. Stačí raz ochutnať domácu kvalitu, potom tá umelina v obchode v cene min. 0,80 € za 200 ml nemá šancu. Celkovo nemám v láske akýkoľvek polotovar. Len naša pohodlnosť, lenivosť a kúpyschopnosť (rozumej jedincov a ľudstva) dohnala výrobcov a predajcov k tomu, že si kupujeme všetko od A po Z a tvárime sa neschopnejší, než v skutočnosti sme. Je to veľmi jednoduché sa takto tváriť. Pritom možno jednoduchšie by bolo zobrať rozum do hrsti a vyrobiť si to (čokoľvek) doma sám. Tak DO TOHO!!!
p. s. Ďakujem manželovej mame, mojej svokre za to, že som si tento receptík u nich "odkukala", trošku prispôsobila a kŕmim nim ďalšiu generáciu :)
1 Š guľatej ryže
1 Š vody
1/2 - 3/4 l mlieka
2 - 3 PL hnedého cukru
1 ČL mletú škoricu
2 ks klinčeky
2 PL masla
Na dochutenie: ovocie, nutela, javorový sirup, med, granko,... čokoľvek
Postup
Ryžu popreplachujeme, nasypeme do hrnca, pridáme škoricu, klinčeky, cukor a zalejeme vodou tak cca 1 cm nad povrch ryže. Necháme zovrieť a počkáme, dokým ryža vypije vodu. Potom za občasného miešania dolievame mlieko, pozor, aby nepriháralo. Množstvo mlieka záleží od druhu ryže, koľko je schopná nasať. Varíme, dokým nebude ryža mäkká a rozvarená a konzistencia kašovitá. Pridáme maslo. Dochutíme, podávame.
Komentáre
Zverejnenie komentára