Keď ju miluješ, nie je čo riešiť - krupicová kaša

Čím som staršia, tým viac jej prichádzam na chuť. Odjakživa som bola útlejšej postavy. A keďže v minulosti bolo zdravé dieťa len to bacuľaté, moja babička si povedala, že ma vykŕmi (ako kačicu) a za vzor si zobrala susedovho Tonka, ktorý každý deň večerával krupicovú kašu. Moje prázdniny sa niesli v tom duchu, že babička posadnutá premenou mojej postavy ma toľko džgala krupicou, až som začala krupicu nenávidieť. Až pri svojich deťoch a jej občasnom varení (pre istotu) som zistila, že taká krupica, vôbec nie je zlá :) a preto si ju občas uvaríme a papáme ju s chuťou a nie nasilu.

Ryžová krupicová kaša s malinami















Suroviny na 1 porciu:

  • 2 dcl mlieka
  • 1 PL cukru
  • 3 PL ryžovej, alebo pohánkovej krupice (v prípade pšeničnej stačia tuším 2 PL)
Na dochutenie maslo, škorica, vanilka,  granko, kardamom, ovocie, ...


Postup:

Podľa počtu stravníkov nalejeme do kastrólika požadované množstvo mlieka, cukru, krupice. Všetko to dávam naraz. A miešam, miešam a miešam.  Až kým zovrie a potom ešte minútku, dve. Ale pozor: pri hrubozrnnejšej krupici treba dlhšie, už som sa o tom presvedčila na vlastné zuby :) chrumkala...


Pohánková krupica s banánom a mandľovými lupienkami

Ryžová krupicová kaša s malinami

Komentáre

Obľúbené príspevky