Zelerové hranolky
Mala som "slinku" na niečo poriadne zdravé, poriadne dobré a nediétne... a keďže má zeler viaceré prednosti, dnes bol on môj šampión. Mám ho veľmi rada. Na rôzne spôsoby. Viď pár mojich receptov: zelerová omáčka alebo zelerový šalát. V našej kuchyni je nedocenený, preto som mu dnes venovala svoju pozornosť. Vitamínová bomba vybuchla. O zložení zeleru a jeho účinkoch sa viac dočítate na internete, napr. tu: zeler-nabity-zdravim.
Suroviny
1 zeler (veľká hlava) - nakrájať na hranolky
5 PL oleja
3 strúčky cesnaku - pretlačiť
šťavu z 1/2 citróna
soľ podľa chuti
na dozdobenie: cíbiky, pažítka, žerucha, jarná cibuľka, alebo petržlenová vňať
príloha: cesnakový dresing, kečup, tatárska omáčka, ...
Postup
Všetky suroviny dobre premiešame vo veľkej miske. Presypeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 st. C dozlata.
Hranolky treba zjesť pokiaľ sú čerstvé a teplé.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára