Vege boršč

Varím pre štvorčlennú rodinu. A niekedy aj tak, aby nám zostalo aspoň do druhého dňa a mali sme čas aj na iné spoločné aktiviny. Na boršč som si "chutila" už asi týždeň. Suroviny nakúpené, tak nech sa páči, ideme na bezmäsitú verziu. 
















Suroviny
1 veľká cibuľa
1 veľká mrkva
2 malé cvikle
1/2 - 3/4 bielej kapusty
4 zemiaky
2 - 3 ks nového korenia
10 ks čierneho korenia, alebo farebného korenia
1 bobkový list
2 klinčeky
4 PL kečupu
šťavu z 1/2 citróna
soľ, olej, chilli, bio bujón

Postup
Na oleji speníme nakrájanú cibuľku a zároveň s ňou "smažíme" aj koreniny: bobkový list, klinčeky, čierne a nové korenie. Počkáme, kým cibuľa zmäkne a pridáme nakrájanú cvikľu a mrkvu. Tie som pokrájala na pásiky a vyzerali fakt efektne. Restujeme 5 - 10 min., zelenina pustí šťavu a teraz prišla na rad nakrájaná kapusta. Osolíme, podlejeme vodou na úroveň zeleniny, prihodíme bujón a varíme 10 - 15 min. Pridáme nakrájané zemiaky, ktoré potrebujú ďalších 10 min., zase trošku podlejeme. Tak a teraz, keďže nechceme mať zeleninu v polievke ako blato, ale krásne chrumkavú je na rade dochucovanie: kečup, citrón a chilli. Chilli jemne, nepreháňať. Polievku nezahusťujem, preto treba s vodou narábať opatrne, radšej menej a nakoniec doliať. 

Polievka je zdravá, veď sa v nej vyvarili vitamínky zo zeleninky, krásne voňavá, trošku exotická a,  a, a... nech ju toľko neprechvaľujem. Jednoducho vyvážená chuť, spokojné brušká a pochvala od dcérky potešili a zostalo aj na zajtra.

Na dozdobenie a dochutenie môžeme do polievky vložiť 1 PL kyslej smotany a posypať cíbikmi, alebo petržlenovou vňaťou.

DOBRÚ CHUŤ!!!

Komentáre

Obľúbené príspevky