Raw pohánková kaša

Práve večeriam. Prsty dolepené od jabĺčok, ktoré používam namiesto lyžičky a naberám nimi túto raw pochúťku. Medzitým odbehnú na klávesnicu, budem ju musieť pucovať :). Včera som sa rozhodla, že další deň v mojom živote bude zase iný ako doteraz. Aspoň v niečom. Skúsim jesť celý deň vitariánsku stravu. Zatiaľ sa mi to darí. Je 18:12 hod. a  som stále najedená, hlad som za celý deň nepociťovala... och, práve som dojedla vsetky svoje lyžičky! Ešte jedno jabĺčko padne za obeť.

Raw pohánková kaša


















Suroviny (na 1 porciu - viď polievkový tanier)

  • 5 PL namočenej pohánky
  • 1 banán
  • 15 namočených lieskovcov (alebo iných orechov)
  • 1ČL medu
  • škorica
  • 1 - 2 jablká

Postup
Veľmi jednoduchý. Ráno som zaliala pohánku vodou. Pre istotu väčšie množstvo, čo keby sa chceli rodinní príslušníci pridať :) . Ak zostane nevadí, skúsim ju nechať naklíčiť. Po príchode z práce som namočila lieskovce. Namáčanie je vo vitariánstve veľmi dôležité z dôvodu jednoduchšieho vstrebávania živín. Je večer, tak poďme na to. Suroviny uvedené na 1 porciu (bez jabĺk) som vymixovala a vyliala na tanier. Cca 1 minúta práce. Jabĺčko očistila a použila namiesto lyžičky. Na moje chute mi prišla kaša dosť sladká (med + banán), každý nech si ochutí podľa seba. Kyslé jabĺčko túto sladkosť krásne vyrovnalo. Tak! Už sa teším, ako mi bude dobre ;)


Pár slov o namáčaní:

http://www.prirodzenastrava.sk/o-strave/postupy/namacanie/

http://www.zdraviebezliekov.sk/2012/08/aktivovane-orechy/

http://www.zelenejablko.sk/namacanie-a-klicenie-podrobny-postup/

http://bonvivani.sk/clanky/obilniny-orechy-semena-namacat-alebo-nenamacat



Komentáre

Obľúbené príspevky