Vlašský šalát

Vlašský šalát a 2 rožky k tomu považujeme za slovenskú klasiku, mnohí dennodenú :). Štýlovým servírovaním vykúzlime dokonalú pochúťku na rôzne slávnostné príležitosti, za ktorú určite zožneme minimálne pochvalu a maximálne dobrý pocit z vlastnej kreativity. Keďže v dnešnej dobe dôvtip a vynaliezavosť našich potravinárskych firiem nepozná hranice a človek sa čuduje z čoho mu asi tak zase netrávi poriadne, snažila som sa vytvoriť chutný vlašský domáci šalátik so surovinami, ktorých identitu poznáme. Tak do toho, je to jednoduché a prudko jedlé. A najlepšie chutí "odstáty", čiže na druhý deň :)

Vlašský šalát






















Suroviny
- 5 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke pretlačené cez "koliesko"
- 250 g uvarený mrazený hrášok
- 1 najemno nakrájaná cibuľa
- 5 ks nakrájané sterilizované kyslé uhorky
- nálev zo sterilizovaných uhoriek
- 200 g sójová "diétna saláma" nakrájaná na pásiky (sójová opekačka, alebo cesnačka -  obe 
   vyrába sójaprodukt, sú vegetariánske a bez lepku)
- 1 ks kyslá pochuťková smotana
- 1 ks malá majonéza Hellmans
- 1 ČL soľ, alebo podľa chuti
- 1/4 ČL mleté čierne  korenie

Postup prípravy
Všetky suroviny spolu zmiešame, dochutíme soľou, korením a nálevom z kyslých uhoriek na požadovanú chuť a konzistenciu. A môžeme podávať.
Vlašský šalát



Komentáre

Obľúbené príspevky