Hrachová natierka
Nátierka z poleného sušeného žltého hrachu so sušenými paradajkami v
oleji z Lidlu vznikla tak nejak intuitívnym tvorením a varením. Stačia
dve základné suroviny a je to. Prvýkrát odskúšaná, jednoduchá, množstvo
a kvalita zodpovedá požiadavkám veľkej rodinnej oslavy, alebo návštevy.
Vlastne preto som ju tvorila. Ak nepotrebujete natierky veľké množstvo,
stačí pripraviť z polovičnej dávky, alebo zvyšok zasterilizovať.
Hrachová nátierka so sušenými paradajkami |
Suroviny na základnú nátierku
- 1/2 kg suchého žltého hrachu
- 1 pohárik sušených paradajok v oleji (3 dl) - Lidl
- 2 bobkové listy, kúsok morskej riasy
- 1 ČL soľ, 1/2 ČL mleté čierne korenie, 1/2 ČL kurkuma, 1/4 ČL chilli
- iné možné kombinácie: cibuľa, cesnak, čerstvé chilli, rôzne druhy vňatí, ...
- 1/2 kg suchého žltého hrachu
- 1 pohárik sušených paradajok v oleji (3 dl) - Lidl
- 2 bobkové listy, kúsok morskej riasy
- 1 ČL soľ, 1/2 ČL mleté čierne korenie, 1/2 ČL kurkuma, 1/4 ČL chilli
- iné možné kombinácie: cibuľa, cesnak, čerstvé chilli, rôzne druhy vňatí, ...
Postup
Hrach si uvaríme domäkka, až rozvarena. Vždy zabúdam, že pri prvom vrení pení, penu treba odstrániť sitkom a dávať pozor na kypenie až prekypenie z hrnca, mne sa to totiž stáva pravidelne... počas varenia pridáme 2 ks bobkoveho listu a kúsok morskej riasy na lepšie trávenie strukoviny. Nesolíme. Po uvarení precedíme, rozmixujeme ponorným mixérom spolu so všetkými sušenými paradajkami a asi 1/2- 3/4 oleja z paradajok dohladka, ochutíme soľou, koreninami a podávame s čerstvým pečivkom a zeleninou.
Komentáre
Zverejnenie komentára