Hliva a la chilli con carne

Tento recept sa oplatí rýchlo zapísať, jedlo tak chutilo, len sa po ňom zaprášilo. Preto zapisujem aj ja do svojej elektronickej kuchárky. Stále ma fascinuje, ako sa dá čarovať s chuťami... preto dnes Mexikooo!!! Fotografia nič moc, ale chute stáli zato :)
















Suroviny
2 veľké cibule
300 g hlivy ustricovej
1/2 červenej papriky (kápie)
2 malé, alebo 1 väčšia cuketa
1 konzerva fazuľky s kukuricou v rajčinovej omáčke - Lidl - presný názov Kidney Beans & Sweetcorn in Tomato Sauce
olej
soľ 
1 ČL racsa
1 ČL mletá červená paprika
mleté čierne korenie - podľa chuti
chilli - kto má rád poriadne pikantné

Postup
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájané cibule spolu s rascou do sklovita, pridáme nakrájanú papriku a hlivu, osolíme, okoreníme, nepodlievame, chvíľku orestujeme a zakryjeme. Pustí si vlastnú šťavu, ale pozor, aby neprihorela. Ak sa vyparí všetka šťava, jemne podlejeme a dusíme domäkka, cca 20 - 25 min. Pridáme zase nadrobno nakrájanú cuketu, podusíme zakryte asi 5 min. Pred dokončením zasypeme mletou červenou paprikou, premiešame so zmesou a úplne na záver pridáme konzervovanú fazuľku s kukuricou a celou omáčkou. Necháme prevrieť a podávame. 

Príloha ryža, cestoviny,... zmes sa výborne hodí aj na lasagne.

DOBRÚ CHUŤ!!!

Komentáre

  1. Výborný receptík, mňam. Dobrota, určite budem robiť častejšie. Ďakujem ��.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adka, mám veľkú radosť, veľmi si ma potešila ❤️ ĎAKUJEM ❤️

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky